Buitenland

Scott Michael Greene, waarschijnlijke copkiller Iowa, is blanke Trump-stemmer met confederate flag

02-11-2016 18:22

 

 

De 46-jarige Scott Michael Green uit Iowa die er van wordt verdacht woensdag in Des Moines de twee politieagenten Justin Martin en Anthony Beminio in koelen bloede te hebben afgeslacht nadat hij ze in een hinderlaag had gelokt, handelde mogelijk uit frustratie omdat hij kortgeleden ruzie kreeg met agenten wegens het zwaaien met een confederate flag. Dit meldt Heavy en blijkt uit Youtube-videos die Green zelf online heeft gezet.

In comments op youtube schreef Greene onder andere: “Ik voel me beledigd door de zwarten tijdens ons volkslied. Duizenden blanken hebben gevochten en zijn gestorven voor hun vrijheid. Maar dit gaat niet over het leger, het zijn politiehaters.”

In de video is te zien hoe hij met een Amerikaanse en confederate flag poseert bij een voetbalwedstrijd van een middelbare school. Bij die voetbalwedstrijd werd hij even later weggestuurd. Daarna krijgt hij ruzie met de agenten. Ook hiervan maakte hij een video:

 

Artikel gaat verder na video’s.


 

In de video klaagt hij tegen de agenten dat zijn vrije mening wordt onderdrukt en dat zijn vlag is gestolen. Zo zegt hij: “Iemand die achter me zat sloeg me en heeft mijn vlag gestolen, het was bijna een roofoverval want ik hield mijn bezit vast en zij hebben het van me gestolen. Ik hield de vlag vast tijdens ons volkslied en ben toen aangevallen door Afro-Amerikanen.”

De agent laat vervolgens weten dat het zwaaien met een confederate flag niet is toegestaan volgens de regels van de middelbare school die de voetbalwedstrijd organiseert.

Ook blijkt dat Greene al vele malen eerder is gearresteerd. Zo zou hij in 2014 een buurman op de parkeerplaats van zijn appartementencomplex hebben uitgescholden voor ‘nikker’ en hem met de dood hebben bedreigd. Ook werd hij aangeklaagd voor rijden onder invloed, huiselijk geweld, mishandeling en andere misdrijven.