Politiek

Bonusquote: René Cuperus (PvdA) legt faillietocratie dankzij PvdA uit

19-11-2016 14:25

 

“En dan kiest de PvdA cultureel voor de ‘roetveegpiet’ en daarmee de kant van een drammende minderheid. Volgens Cuperus is er ‘een fundamentele strijd gaande om de spelregels van het nieuwe Nederland’. ,,Zwarte Piet is daarvan het symbool. Blanke burgers, die zich al in de steek gelaten voelen, merken dat links bereid is om het meest Nederlandse feestje op te offeren aan een minderheid, die zelf vaak nauwelijks bereid is om zich aan te passen. En dan zien ze ook nog PvdA-politici in de weer met genderneutrale toiletten, terwijl in de grote steden de haperende integratie een veel groter vraagstuk is .”

 

Kent u het Algemeen Dagblad (tegenwoordig, heel hip, afgekort tot AD)? Vroeger was dat een sportfoldertje met comateuze haringtesten enzo, inclusief één van de allerlelijkste websites ter wereld. Tegenwoordig hebben ze én een prima website waar nog leuker en nog meer nieuws staat dan op die 1982-grafsite van de Telegraaf én zijn ze in het bezit van journalistieke held Wierd Duk. En dankzij Wierd Duk leest ineens iedereen weer het AD. Terecht.

Lees bijvoorbeeld dit artikel van Wierd Duk (Blendle-link). Waarin René Cuperus (PvdA), Jacques Monasch (PvdA) en een of andere linkse dramfeministe dingen zeggen die niet in andere media staan omdat die andere media nou eenmaal bang zijn Geert Wilders in de kaart te spelen. Het AD dan weer niet. Hup AD, hup!

U kunt hier een abonnement nemen op het AD. Uw Volkskrant-abonnement opzeggen kan hier, NRC-abonnement opzeggen kan daar. VARA-lidmaatschap verschillig opzeggen: daaro.