Toekomstige president VS volgens lokale courant ‘Groot Heereveen’: ‘Iemand die haat zaait’

19-11-2016 15:19

Waar zelfs het NOS-journaal zich (nog) niet waagt aan de openlijke godwin, daar geeft de redactie van lokaal vod Groot Heereveen (PROEST) geen neuk. Zonder blikken of blozen heeft het de redactie van dienst behaagd om de toekomstige president van de Verenigde Staten te omschrijven als “iemand die haat zaait”. Maar dan minus de aanhalingstekens en gewoon alom feitenvrij. Gewoon. Omdat het kan.

“Dat Donald Trump gekozen is tot president van de VS boezemt veel mensen angst in. Wat voor toekomst gaan we tegemoet nu iemand die haat zaait en klimaatverandering ontkent op zo’n machtige positie terechtkomt?”, aldus de aanhef van een boekpromootje voor het zoveelste duurzaamheidshebbedingetje. Zoals de subkop zegt (wederom: minus aanhalingstekens): “Als antigif in tijden van Trump”.

Verbondenheid

Waar gaat het kapotgezellige droomboekje vol “betere alternatieven voor de huidige realiteit” over, vraagt u? Nou, over liefde voor het systeem aarde bijvoorbeeld, iets met “verbondenheid met andere wezens”…

O nee, niet “iets met”. Gewoon precies dat: “Liefde voor het systeem aarde, verbondenheid met andere wezens met wie we samen deel uitmaken van dat systeem, en het bundelen van onze krachten”.

Godwin

Het kan er allemaal best bij. De milieugekkies verslappen voor de gelegenheid hun grip om de bomen om de Trump = Hitler-godwins in stelling te brengen. Alles om het eigen ideologische gelijk kracht bij te zetten. Niet erg, aldus een ideologisch gedesoriënteerde reaguurder vandaag:

 

screen-shot-2016-11-19-at-15-19-47

 

Ziehier de onderbuik in optima forma, met dien verstande dat de linkse onderbuik natuurlijk geen onderbuik wordt genoemd maar “morele verontwaardiging”.
Dus.