Binnenland

Vrouw bakfietst met 4 kinderen kanaal in, vrouw dient aanklacht in tegen politie

23-11-2016 10:07

Priscilla Midden, die het voor elkaar kreeg om op haar bakfiets met daarin 4 kinderen de Vliet in te rijden, dient een aanklacht in tegen de politie. De 23-jarige vrouw en de kinderen werden gered door twee vissers, en verwijt nu de toegesnelde politieagenten dat zij ter plekke ‘niets deden’. De vissers kregen een medaille voor hun redding van de vrouw en de vier kinderen.

“Mooi dat ze die onderscheidingen hebben gekregen. Ik ben blij dat ze te hulp schoten toen het misging, maar de agenten die snel op kwamen draven, stonden erbij en keken ernaar. Ze deden niets”, beklaagt Priscilla uit Leidschendam zich in De Telegraaf. “Daarop heb ik besloten meteen een aanklacht in te dienen. Dit mag niet meer gebeuren.”

Eh ja. Of je fietst dus niet meer met vier kinderen de plomp in, maargoed, eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid zijn allang geen deugden meer in dit land. De politie kan en mag niet op de aantijgingen van de zwalkende bakfietsmoeder reageren, maar zegt de klacht zeer serieus te nemen.