Buitenland

Dit is Svetoslav Stoikov (27) uit Bulgarije, schopte voor de lol vrouw van Berlijnse stationstrap af

18-12-2016 11:49

De polizei van Berlijn heeft zaterdag de 27-jarige Bulgaarse Svetoslav Stoikov opgepakt op verdenking van zinloos geweld. De Bulgaar is waarschijnlijk degene die een vrouw van achteren aanvalt en haar hard van een stationstrap in Berlijn trapt waardoor de vrouw van de trap valt en ernstig gewond raakt. De beelden van de gruweldaad die werden vastgelegd door een beveiligingscamera gingen de afgelopen dagen de hele wereld rond.

Stoikov was sinds de ophef rond de massaal gedeelde beelden naar het buitenland gevlucht en arriveerde pas zaterdag weer in Berlijn, waar hij door de polizei werd opgewacht. Stoikovs laatst bekende woonplaats is een sloppenwijk in Bulgarije waar hij samenleefde met een vrouw en drie jonge kinderen. In deze wijk wonen met name Roma’s.

Mogelijk kan hij worden veroordeeld voor poging tot doodslag.

De gruwelijke zaak kwam pas aan het rollen nadat het Duitse blad BILD de beelden als eerste online plaatste. Maar deze beelden mochten van de polizei nog niet online worden geplaatst omdat het onderzoek nog gaande was. Bovendien mogen verdachten in Duitsland niet zomaar herkenbaar in beeld.

Omdat de beelden ondanks het publicatieverbod toch werden gelekt besloot de polizei alsnog in actie te komen. Had BILD de beelden niet gepubliceerd dan was er wellicht nooit of pas vele maanden later een verdachte aangehouden.

Degene die de beelden heeft gelekt zal overigens eveneens door de polizei worden opgespoord. Ook deze persoon zal, ironisch genoeg, worden berecht wegens schending van privacy.

 

screen-shot-2016-12-18-at-11-48-54

Lees ook

TPO – Zieke beelden: ‘jongeren’ trappen vrouw van stationstrap in Berlijn, gewoon voor de lol