Nieuws

Grote brand op industrieterrein Zevenaar, rook zorgt voor ongeluk op A12

25-12-2016 10:09

In Zevenaar woedt in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand op een industrieterrein langs de A12. De brand heeft een garagebedrijf en meubelstoffeerderij in de as gelegd. Grote rookwolken trekken over de A12 met een auto-ongeluk tot gevolg. De weg is in beide richtingen afgesloten geweest. De A18 tussen Zevenaar en Varsseveld is ter hoogte van Didam ook afgesloten geweest vanwege de rookontwikkeling.

De brand begon omstreeks 02.30 uur in een garagebedrijf aan de Edisonstraat. Meerdere auto’s brandden uit en het autobedrijf was niet meer te redden. De brandweer kon ook niet voorkomen dat de brand oversloeg naar een meubelstoffeerderij die aan het gebouw vast zit. Twee bewoners en twee agenten zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

Pand is niet meer te redden

Volgens de brandweer is het pand waarin de bedrijven zitten niet meer te redden, wel zijn enkele meubels gered uit het pand. Vanwege vliegvuur, het overwaaien van vuurdeeltjes, is een afvalstation tegenover het pand ook in brand gevlogen. Op het oog leek er vuurwerk uit het pand te komen maar dat ging om gasflessen, leerde navraag.

“In het pand is een vuurwerkkluis maar die wordt gelukkig niet meer gebruikt. Wel zijn er gasflessen opgeslagen in de garage, en die zijn ontploft”. De brand is onder controle maar het sein brand meester is nog niet gegeven.

Vier auto’s op elkaar op A12

De brand zorgde voor dichte rookwolken over de snelweg A12, waardoor Rijkswaterstaat daar een snelheidsbeperking instelde. Desondanks zorgde de rook toch voor een ongeluk. Volgens de woordvoerder van de brandweer knalden vier auto’s op elkaar nadat de voorste autobestuurder op de rem trapte, omdat die schrok van de rookwolken. Bij het ongeluk raakte één persoon gewond.

Door de dichte rook en het ongeluk is de A12 ter hoogte van Zevenaar in beide richtingen afgesloten geweest. De rookontwikkeling richting Didam noodzaakte Rijkswaterstaat om ook de A18 bij Didam af te sluiten. Inmiddels is de A12 richting Arnhem weer open en is ook de A18 weer toegankelijk.

(ANP)