Politiek

Ard van der Steur: Kerstmarktterrorist Anis Amri verbleef ruim 2,5 uur in Amsterdam

04-01-2017 21:17

Anis Amri – de ISIS-terrorist die eind december een aanslag pleegde op een kerstmarkt in Berlijn – is tijdens zijn vlucht ruim 2,5 uur in Amsterdam geweest. Dat schrijft minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) woensdagavond aan de Tweede kamer.

Van der Steur:

 

“Anis Amri is in de vroege ochtend van 21 december 2016 met de bus van Emmerich naar Nijmegen gereisd. Hij heeft vervolgens kort voor het middaguur in Nijmegen de trein genomen, waarna hij rond 13:20 op Amsterdam Centraal is aangekomen. Na aankomst verlaat hij enige tijd het station en neemt kort voor 16:00 vanaf Amsterdam Centraal de trein naar Brussel. De Belgische autoriteiten hebben laten weten dat Anis Amri omstreeks 19:00 op het station Brussel-Noord op camerabeelden te zien is.”

 

Politie en OM doen volgens Van der Steur nog steeds onderzoek naar de reisbewegingen en eventuele contacten van Amri terwijl hij in Nederland was. Eerder woensdag meldde het Duitse Openbaar Ministerie al dat Amri van Nijmegen via Amsterdam naar Brussel was gereisd.