Regio

Burgemeester Almelo (VVD) woest over door vrije pers op openbare weg vergaarde nieuwsbeelden ongeval

24-01-2017 14:55

Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo is verbolgen over beelden die via sociale media worden verspreid over een ongeval waardoor maandag een zestienjarige fietser om het leven kwam. Deze zijn door omstanders gemaakt. Hij vindt het onfatsoenlijk dat mensen dat doen en geen rekening houden met de impact ervan bij familie en vrienden van de jongen.

De burgemeester hoorde van de politie dat betrokkenen zeer zijn aangedaan over de beelden zie zij via de sociale media te zien hebben gekregen. De beelden zijn direct na het ongeval gemaakt. “Ik weet dat de overheid de verspreiding van dergelijke beelden niet kan reguleren. Mijn opmerking is een algemeen appel aan mensen om goed na te denken over de gevolgen van dergelijke acties voor betrokkenen”, aldus Gerritsen.

Hij vindt dat mensen zich moeten afvragen wie ze hier een dienst mee bewijzen. “Ik weet dat sommige media ook wel eens dat soort indringende beelden krijgen aangeboden, maar die dan niet gebruiken omdat de beelden geen journalistiek doel dienen. Het is onfatsoenlijk.”

Anp