Opinie

Parool publiceert enge Godwin: ‘Meewerken aan beleid Trump zoals KLM deed = Joden aangeven’

05-02-2017 20:25

 

“De week na de Holocaustherdenking. Toen hielpen gewone burgers mee om Joden aan te geven in ruil voor geld. Ze hielpen mee het door Hitler opgelegde beleid uit te voeren. Zoals de KLM nu meewerkt aan het beleid van Trump.

Hoe kunnen mensen op dit soort politici stemmen? Hoe kan het dat mensen hardop durven te zeggen dat Wilders en Trump toch her en der wel een punt hebben?”

 

De extreemlinkse ‘verzetscourant’ Het Parool toont zich doorgaans vooral groot in het verzet ná de oorlog. Vandaar ook dat deze courant zo graag opinie plaatst van de meest giftige en haatzaaiende linkse types. Maar zelfs een courant als Het Parool zou toch op z’n minst mensen tegen zichzelf moeten beschermen door sommige ingezonden brieven niet te plaatsen. Zoals de ingezonden brief van Daniella van Gent uit Kaag, waarvan hierboven een niets aan de verbeelding overlatend citaat.

Mooi hoor, dat ‘vrije en onverveerde verzet’. Erg dapper ook. De mannen en vrouwen die destijds met gevaar voor eigen leven dat Parool hebben staan stencillen, de échte verzetsstrijders, draaien zich om in hun graf.

P.S.
Weet je onder welk jaren ’40 vorige eeuw regime mensen ook niet mochten stemmen op ‘een bepaald soort politici’ en mensen niet hardop durfden te zeggen welke politici ‘her der best wel een punt hebben’?

 

Foto: Maarten Brante