Bonusquote – ‘Geert Wilders, Jan Roos en Thierry Baudet zijn feitelijk landverraders’

07-02-2017 17:16

Joshua Livestro – voormalig topadviseur van Sarah Palin maar nu opererend met George Soros als suikeroompje – heeft weinig op met de EU-kritische Geert Wilders (PVV), Jan Roos (VNL) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie). Zo valt dinsdag te lezen op Jalta. Landverraders zijn het volgens hem. “In praktische zin werken ze niet voor u en mij maar voor Poetin en Trump.”

 

“Naar de motieven van de drie hypernationalisten kunnen we alleen gissen. Maar het boeit feitelijk niet wat ze ermee beogen. Wat telt is wat ze ermee bereiken. Het netto effect van hun inspanningen is dat ze Nederland naakt en onbeschermd in de wereld plaatsen, weerloos tegen de grote dreigingen van ons tijdsgewricht. Hun inspanningen om ons lidmaatschap van de Unie ongedaan te maken, ja zelfs om de Unie in zijn geheel op te blazen dienen niet ons belang maar dat van degenen die ons bedreigen. In praktische zin werken ze niet voor u en mij maar voor Poetin en Trump.

Het ageren tegen een samenwerkingsverband dat onze vrijheid, welvaart en veiligheid garandeert, uitgerekend op een moment dat we dat samenwerkingsverband het hardste nodig hebben. Het bepleiten van de belangen van onze bedreigers, en het bovenschikken van die belangen boven ons eigen nationale belang. Het is allemaal even stuitend en vooral ook: gevaarlijk. Laat u daarbij niet in de luren leggen door het feit dat ze graag doen alsof ze zich in onze vlag wikkelen. Hun hele denken en handelen is één lange rituele verbranding van diezelfde vlag (dank aan David Frum voor de beeldspraak). De conclusie is onontkoombaar: de drie hypernationalisten doen alsof ze overlopen van vaderlandsliefde, maar feitelijk zijn het gewoon landverraders.”