Opinie

Bonusquote: Noord-Afrikaanse jongeren treiterden verstandelijk gehandicapte carnavalsvierders

03-03-2017 11:40

 

“Zeker toen die groep ook een paar car­navalsvierders met een mentale ­beperking begonnen te provoceren en te treiteren. Zo gingen ze pal voor een van die jongens staan, maakten kopstootbewegingen en balden hun vuisten naar hem. Doodsbang was hij. Gelukkig kwam de bus al vrij snel aanrijden en hebben we die ­jongen met twee man bij de arm kunnen nemen.”

 

De papieren versie van De Limburger lezen loont (Blendle-link). Want daarin staan nog wat extra quotes over het ernstige probleem met Noord-Afrikaanse jongeren in Maastricht. Zoals bijvoorbeeld bovenstaande, waaruit maar weer blijkt wat een dappere ‘jongeren’ het zijn: in een groepje een verstandelijk gehandicapte intimideren. Goddomme, wat ben je dan een held.

Het zal kortom niet lang meer duren voordat de gemeente Maastricht deze problemen snoeihard gaat aanpakken: met cameratoezicht, het aangaan van de dialoog en natuurlijk met een app waarmee overlast kan worden gemeld maar tegelijk etnisch profileren door de politie kan worden voorkomen.

Wat een gaaf land hè, Nederland? Nu even een pannetje soep naar de buren brengen.