Buitenland

Mohammed verkracht Zweeds meisje (13) in school, mag blijven, verkracht nog een meisje

21-03-2017 21:32

Een Zweedse school ligt onder vuur na het laten aanblijven van een 16-jarige scholier die begin vorig jaar een meisje van 13 in het schoolgebouw in Uppsala op agressieve wijze dwong tot orale seks. De jongen maakte vervolgens nog een slachtoffer in de school. Tevens wordt hij verdacht van een verkrachting en van mishandelingen.

Een rechtbank veroordeelde de 16-jarige vorige week dinsdag tot 4 maanden jeugddetentie voor twee van de seksaanvallen, die volgens SVT Nyheter in de wc-hokjes plaatsvonden. Ook moet hij de slachtoffers schadevergoeding betalen. De jongen, ene Mohammed, ontkent de beschuldigingen en gaat tegen het vonnis in beroep.

Na de eerste aanval, in januari, mocht de knul geen onderwijs meer volgen tijdens reguliere uren. In plaats daarvan kreeg hij apart les in de avonden. Dit weerhield hem echter niet ervan om afgelopen oktober overdag de school binnen te dringen om opnieuw een meisje tot orale seks te dwingen, schrijft Expressen.

Schooldirectrice Ingela Hamlin zegt dat het tweede seksmisdrijf niet te voorkomen was geweest, “zelfs niet als we de jongen hadden overgeplaatst”. Hamlin: “Onze scholen zijn geweldig. In Zweden hebben we open en toegankelijke schoolgebouwen. Dat maakt het echter lastig detecteren als er iemand illegaal binnenkomt.” Hoewel de rectrix nog niet klaar is met haar evaluatie van de zaak, vindt ze wel dat “het schoolbestuur correct heeft opgetreden”.