De Correspondent komt met Engelstalige versie

28-03-2017 15:21

Website De Correspondent komt met een Engelstalige versie. Dat hebben hoofdredacteur Rob Wijnberg en uitgever Ernst-Jan Pfauth dinsdag bekendgemaakt. “Want de potentie van zo’n internationale versie is enorm. Als we in het Engels publiceren, kunnen we bijna een miljard mensen  bereiken.”

Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met professor Jay Rosen van New York University. De Correspondent gaat met Rosen en zijn masterstudenten een jaar lang onderzoek doen naar de haalbaarheid van lidmaatschappen als verdien- en kennismodel in de wereldwijde journalistiek. “Want we weten nog niet precies wat ervoor nodig is om onze nieuwsfilosofie in het Engelse taalgebied net zo succesvol te maken als in Nederland.”

Aan het einde van het jaar hoopt de mediaorganisatie een lanceerplan voor The Correspondent te hebben uitgestippeld. In de tussentijd willen Wijnberg en Pfauth zo snel mogelijk een Engelstalige hoofdredacteur aannemen, ‘zodat we de eerste journalisten aan ons kunnen binden’.

Nederlandse leden van De Correspondent betalen niet mee aan het project, het onderzoek wordt betaald vanuit een gift van 515.000 dollar.

Lees ook

De Correspondent – Groot nieuws: Over een jaar kun je (hopelijk) ook The Correspondent lezen