Regio

Volkskunstenaar Ralph Posset neemt bezit van buitenmuur museum

28-03-2017 16:05

TPO-columnist Ralph Posset, de enige echte Volkskunstenaar die Nederland rijk is, zal op woensdag 29 maart de buitenmuren van het Noordbrabants museum tot expositieruimte ombouwen.

Terwijl de bedeesde kunstliefhebbers met tweed jasjes en pumps een dagje uit hebben in het huis der bedaardheid, beter bekend als museum, zal het Volk aan de buitenkant van het museum gratis en voor niets kennis kunnen maken met de kunst van Ralph Posset.

Omstreeks 10.00 zal de kunstenaar zijn werken plaatsen op een glazen wand die zich aan de zijkant van het museum bevindt. Mits er niet zal worden ingegrepen door politie of suppoost zullen er tientallen werken van Posset te zien zijn. De kunstwerken die te bewonderen zijn behoren tot de waarlijk grootse serie: Mythe.

De kunstenaar/TPO-columnist legt zich letterlijk in de schoot van de heilige Maria door zijn bloed aan haar te offeren. Elk Mariabeeld dat te zien is, heeft een buisje bloed van de kunstenaar bij zich. Omdat men nu eenmaal alleen via Haar tot Hem kan komen.

Alle kunstliefhebbers, maar ook mensen zonder poeha, zijn bij deze uitgenodigd om de buiten(staander)expositie te komen bekijken.

Woensdag 29 maart vanaf 10.00uur op de hoek van de Beurdsestraat en Oud Bogardenstraatje te Den Bosch.