Regio

Ook visvergunningcontroleurs hebben tegenwoordig steekwerend vest nodig

10-04-2017 17:59

Agressie en geweld, het neemt toe in het openbare leven. Dus ook in de spotvisscene. U zou dat evenzeer verwachten als dat u een toename van geweld onder biljartsupporters zou verwachten, maar het is echt waar. De agressie langs de Nederlandse waterkanten neemt zelfs zo erg toe dat boa’s die vissers op hun visvergunning moeten controleren tegenwoordig steekwerende vesten dragen. Schrijft De Gelderlander, dus is het waar.

Niet dat er al vergunningcontroleurs zijn neergestoken, maar de situatie wordt wel steeds agressiever, vooral verbaal. Directeur Ed Piek van Sportvisserij Oost-Nederland noemt de toenemende agressie bij vissers dan ook “zorgelijk”.

Het dragen van steekvesten is preventief, maar stiekem wordt er ook al gedroomd over pepperspray, wapenstok en handboeien. Al weten ze bij Sportvisserij Oost-Nederland ook wel dat zulks zo makkelijk nog niet gaat. “Dat is juridisch ook erg lastig. Het geeft wel aan dat er zorgen zijn, want het is natuurlijk bizar dat we het over dit soort zaken hebben”, aldus Piek tegenover De Gelderlander.

Overigens dragen de visvergunningcontroleurs in Midden-Nederland geen steekwerend vest. Niet omdat ze daar nooit last hebben van geweld, wel omdat steekwerende vesten erg duur zijn.