Politiek

PVV hekelt zelfislamisering christelijke scholen Den Haag

12-04-2017 10:36

‘Stop de zelfislamisering van scholen’. Dat is de boodschap van de PVV woensdagochtend aan de ministers van Onderwijs en Sociale Zaken Jet Bussenmaker en Lodewijk Asscher. Bij het lezen van de ochtendcourant stuitten Harm Beertema, Machiel de Graaf en Geert Wilders op het bericht in het AD dat Haagse christelijke basisscholen de paasviering afzwakken om ouders van islamitische leerlingen te behagen. Zo worden christelijke symbolen verwijderd en wordt er tijdens het paasontbijt ook over de koran gesproken.

Het PVV-trio vindt het van de zotte dat Nederlandse christelijke en katholieke scholen ‘hun eigen religie en cultuur uitwissen door toe te geven aan de eisen van islamitische ouders en kinderen en hun weigering tot assimilatie’.

‘Deze scholen plegen verraad’

Schoolleiders met wie het AD sprak zeggen het door hen ingezette beleidĀ  voor sommige christelijke ouders een reden is om voor een andere school te kiezen. De PVV wil nu van de ministers weten hoeveel christelijke kinderen ‘door het laffe buigen van schoolbesturen voor de islam’ de afgelopen vijf jaar naar een andere school zijn gegaan. Daarnaast stellen zij dat dit soort basisscholen ‘op deze wijze verraad aan onze Joods-christelijke cultuur’.

Besturen tot de orde roepen

De PVV wil dat het kabinet dit soort schoolbesturen tot de orde roept en dat hen duidelijk wordt gemaakt ‘dat zij cultuurdrager moeten zijn in plaats van weggevers’. Verder wil de partij dat islamitische ouders die weigeren te assimileren in Nederland erop gewezen worden dat zij zich aan moeten passen en anders de vrijheid hebben om te vertrekken uit Nederland.

Lees ook

AD – Christelijke scholen zwakken paasviering af