Binnenland

Purmerends raadslid schoffeert alsmaar ambtenaren, toegang tot stadhuis is hem ontzegd

03-05-2017 13:25

Het College van B&W van Purmerend heeft raadslid Ernst van Damme van LVD (Lijst Van Damme) per direct de toegang ontzegd tot het niet-openbare gedeelte van het stadhuis, meldt lokale nieuwssite Regio Purmerend.

Purmerendse wethouder Rotgans motiveerde het besluit aldus:

Zoals ik u in aanwezigheid van de Raadsgriffier heb medegedeeld, heeft het college besloten om u, gelet op de hardnekkigheid waarmee u ten onrechte medewerkers van de gemeente Purmerend in een kwaad daglicht probeert te stellen, de toegang tot het niet-openbare gedeelte van het stadhuis te ontzeggen. Wij hebben dit besluit mede genomen op grond van uw bejegening van medewerkers in de achter ons liggende periode. Hierover zijn meerdere gesprekken met u gevoerd. Wij willen confrontaties tussen u en onze medewerkers voorkomen en bevorderen dat zij in alle vrijheid en rust hun werk kunnen doen.

Van Damme diende al eerder een motie van wantrouwen in tegen burgemeester Don Bijl omdat die ‘een dossier tegen hem’ zou opbouwen ‘om hem als persoon en zijn partij in diskrediet te brengen.’ Niemand stemde voor de motie.

Het raadslid reageerde tegenover Regio Purmerend verbolgen op de maatregel en noemde die ‘niet rechtsgeldig, omdat een sanctie op basis van de schending van de gedragscode moet worden besloten door de gemeenteraad.’