Pool die kind van 2 en haar opa en oma doodreed maar nu vrij man is zegt ‘veel spijt’ te hebben

14-05-2017 13:23

De Pool die vier jaar geleden een kind van 2 jaar oud en haar opa en oma (beiden in de 60) doodreed zegt ‘heel veel spijt’ te hebben. Althans, dat zegt zijn advocaat, dus zelf heeft de kinder- en bejaardendoodrijder niet zo heel veel gezegd. Opvallend genoeg duurde het destijds maarliefst twee jaar voordat de Poolse doodrijder voor het eerst zijn spijt betuigde in de openbare rechtszaal, maar nu hij weer vrij man is en in Polen fijn bij de geboorte van zijn kind kan zijn (hij wél) laat hij zijn advocaat nog maar eens even wat gratuit berouw overbrengen.

De kinder- en grootouders moordende doodslagplegende roekeloos rijdende dood-door-schuld-Pool werd recent vervroegd vrijgelaten, met grote ophef tot gevolg. Staatssecretaris van justitie Dijkhoff (VVD) heeft nog geprobeerd dit tegen te houden maar helaas: de tolerante rechtstaat Nederland kon wederom ongehinderd een grote dikke middelvinger in het gezicht van nabestaanden geven. Pikant detail: volgens de Raad voor Strafrechtstoepassing was één van de redenen om de kinderuithetlevenwegrukkende Pool vervroegd vrij te laten dat hij al ‘gestraft was door de media’. Oftewel, de media hebben het gedaan, zelfs als die media gewoon hun werk doen door feitelijk weer te geven hoe onrechtvaardig en achterlijk tolerant naar daders de Nederlandse rechtstaat telkens is voor slachtoffers van verkeersongevallen. Het is altijd weer opmerkelijk om te zien hoe bepaalde, niet gekozen en ontransparante, instituten in Nederland iets weten te vinden om misdadigers en criminelen toch vooral niet te straffen

Om na die middelvinger ook nog even een trap in de ballen na te geven mag de advocaat van de verdachte er nu nog eens even dunnetjes overheen met een laf tranentrekkertje waaruit zou moeten blijken dat het voor de kindervernieler in kwestie allemaal ook best wel heel erg is dat hij wel een levend kind heeft en de nabestaanden nooit meer, want zoals iedereen begrijpt is er niets vreselijker in het leven van een kindermoordenaar dan vervroegde vrijlating en lekker veilig ver weg bij de geboorte van je kind zijn.

Voordat u de uitspraken van de advocaat hieronder leest: besef dat deze drievoudige Poolse straatcrimineel, die er niet in slaagde zijn auto onder controle te houden op een rustige en overzichtelijke weg met een flauwe bocht omdat hij hard rijden belangrijker vond dan het leven van fietsers, er destijds alles aan heeft gedaan, tot aan cassatie aan toe, om uit de cel te blijven.

Advocaat Engwegen over zijn cliënt de Poolse Sebastiaan D.:

 

“Hij heeft heel veel spijt van zijn daad en heel erg aangedaan door zijn daad. Hij is nu een vrij man, maar dat betekent niet dat hij zomaar verder kan met zijn leven. Hij moet een manier vinden om hier mee te leren leven.”