Opinie

VVD-lid Rob Oudkerk en commerciële zender Radio 1 hebben moeite met de feiten

15-05-2017 16:30

Hee, daar is de Staatsradio weer. Ditmaal ging uw belastinggeld naar de volgende feiten verzinsels:

 

“Kwesties-presentator Rob Oudkerk vertelt dat GeenStijl-medewerkers ook zijn uitgenodigd om mee te discussiëren. ”Bart Nijman, Jan Roos en Bert Brussen, zij bedankten allemaal beleefd voor de eer.”

 

Dat Rob Oudkerk dit in de uitzending zei klopt en dat ondergetekende en Jan Roos beleefd voor de eer bedankten klopt ook. Maar waaromhoezo BB en Jan Roos ineens “Geenstijl-medewerkers” zijn weten ze waarschijnlijk alleen diep in de krochten van het Mediapark. Klok en klepel much? Als je ooit iets met Geenstijl hebt gedaan ben je voor de rest van je leven ‘medewerker’, ofzoiets. Bovendien: zo staat het in de rolodex (en die is al niet zo groot op het Mediapark), die nooit liegt.

Nou Staatsradio-ambtenaren, het zijn me potjandorie de werkdagen wel weer hoor. Eerst Ineke van der Valk er doorheen laten drukken dat GeenStijl.nl een nieuw soort van islamofobisch seksisme verspreidt en daarna huisartsopa stofje in je hoofd (PvdA) lekker GeenFeiten.nl laten voorlezen. Knap hoor!

Is het anders een leuk idee als die PvdA-Oudkerk gewoon ook eens, nivellerend samen met het werkvolk, bij de redactievergaderingen aanwezig is en niet zoals gewoonlijk tien minuten voor aanvang van het programma nog even een printje met wat de redactie heeft opgeschreven doorneemt als zijnde presentatiediva? Zul je zien dat échte betrokkenheid bij je radioshow gewoon ook echt helpt qua juiste feitelijke weergave. (Echte betrokkenheid bij het werk tonen lukte hem destijds immers ook als wethouder, zal-ik-dan-maar-weer-zeggen.) Eindredactie blij, NPO blij, belastingbetalers blij.

Joe, we volksverheffen!

TPO-tip: tikstagiaire van Radio 1: je linkt naar het verkeerde artikel op TPO! Je wilt hierheen linken maar je linkt nu naar daaro. (Ja, hebben beiden zelfde plaatje, al gauw verwarrend.)