Buitenland

Duits festival Rock am Ring stilgelegd vanwege terreurdreiging

02-06-2017 22:16

Het festival Rock am Ring op de Nürburgring is stilgelegd vanwege een terreurdreiging, dat melden Duitse media. Er zouden concrete aanwijzingen zijn en een terroristische dreiging is niet uit te sluiten. De tienduizenden festivalbezoekers is gevraagd rustig het terrein te verlaten. Het is nog onbekend of en hoe het festival dit weekend doorgaat.

In overleg met de politie is besloten het driedaagse evenement vrijdagavond te onderbreken wegens een terreurdreiging. “Achtergrond zijn concrete aanwijzingen op grond waarvan een terroristische dreiging niet is uit te sluiten. Momenteel wordt met man en macht gewerkt aan het onderzoek”, zei een woordvoerder van de politie van Koblenz, die verantwoordelijk is voor de streek in Rijnland-Palts. “We hopen dat het festival morgen kan worden voortgezet”.

Strenge veiligheidsmaatregelen

De tienduizenden bezoekers is via de geluidsinstallatie gevraagd het terrein zo rustig mogelijk te verlaten omdat er mogelijk een gevaarlijke situatie was ontstaan.

Het bekendste muziekfestival van Duitsland, een concurrent van Pinkpop, was vrijdag begonnen op het racecircuit bij Nürburg in de Eifel. Er werden 90.000 liefhebbers verwacht. De veiligheidsmaatregelen waren ongekend streng. Het hoogtepunt van de openingsdag moest het optreden worden van de band Rammstein. Dat concert zou om 22.30 uur beginnen.

Het publiek was toen echter al weg. De ontruiming verliep ordelijk. Er brak geen paniek uit door de mededeling. De festivalgangers bewogen zich kalm naar de uitgangen richting hun kampeerplaatsen. De organisatoren beloofden iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen via de sociale media, radio en pers.

(TPO/ANP)