Regio

12-jarig meisje in Soest achtervolgd door zwarte Volkswagen Polo met ‘getinte’ bijrijder

04-06-2017 19:33

Een 12-jarig meisje is zaterdag in Soest enige tijd achtervolgd door twee mannen in een kleine zwarte Volkswagen Polo. Het meisje voelde zich zo bedreigd dat ze bescherming zocht bij een groep voetballers die na een wedstrijd bier zaten te drinken. De voetballers konden een signalement geven van de bijrijder van de Polo: een getinte jongeman met krullen en een haarbandje, meldt het AD.

De voetballers konden geen beschrijving geven van de chauffeur maar wel dat er twee jonge mannen in de auto zaten. Ze hebben geen kenteken genoteerd. De vader van het meisje heeft zijn dochter weer thuisgebracht, er zou aangifte zijn gedaan.

Spakenburg – Achterveld – Bunschoten

Zaterdag werd in Spakenburg, 20 kilometer verwijderd van Soest, een 17- meisje klemgereden door een ‘kleine zwarte auto’ waarin twee mannen zaten. Volgens getuigen hadden de mannen eerder ook al geprobeerd om meisjes te achtervolgen.

In Achterveld, 20 kilometer verwijderd van Spakenburg, werd zaterdag het lijk gevonden van een 14-jarig meisje. Zij is door een misdrijf om het leven gekomen.

Momenteel doet de politie van Bunschoten, op een steenworp afstand van Spakenburg, onderzoek naar een stoffelijk overschot wat zondag werd aangetroffen.