Media & TV

Bonusquote – Linda Duits: ‘Als links UvA-meisje wilde ik juist buiten mijn eigen bubbel stappen’

06-06-2017 20:57

 

Heb je getwijfeld om de brief [het geenstijladverteerdersbelmanifest] te ondertekenen?

“Zeker. Ik vind dat seksisme op Dumpert niet zo boeiend, vrijwel alle media zijn seksistisch en het is een vaag begrip. Maar het ging mij om de oproep aan reaguurders om los te gaan op journaliste Loes Reijmer, en dan weet je wat er komt. Daar is expres niet op gemodereerd door GeenStijl. Voorheen zeiden ze daar: wij zijn niet verantwoordelijk voor reaguurders, en dus is dit in mijn ogen een soort keerpunt. Ik weet niet of het door GeenPeil komt, maar ik vind dat een verkeerde manier van ingraven. Ze huilen daar bittere tranen en niemand neemt die tranen serieus.”

Bijzonder aan jou is dat je een van de oprichters bent van DeJaap.nl, dat later ThePostOnline is geworden. Qua achterban en makers heeft dat verwantschap met GeenStijl.

“Ik heb nooit iets met GeenStijl te maken gehad. Toen wij DeJaap.nl oprichtten, hadden we het vaak over de Eerste Wet van Lucas: 70 procent van alle reaguurders is debiel. Later is dat bijgesteld naar 90 procent. Je modereert op het overtreden van het Wetboek van Strafrecht. DeJaap was een opinieplatform om mensen vanuit alle hoeken elkaars mening te laten lezen, en als links UvA-meisje wilde ik juist buiten mijn eigen bubbel stappen.”

 

Bas Hakker (TPO) interviewde adverteerdersbeller en wetenschapper Linda Duits (TPO) over Geenstijl en TPO in Intermediair.