Formule 1

Max Verstappen teleurgesteld over Grote prijs van Canada

11-06-2017 20:07

Max Verstappen deed zondag na de Grote Prijs van Canada geen enkele moeite om zijn teleurstelling te verbergen. “Het was helemaal ruk”, zei de negentienjarige Nederlander bij Ziggo Sport. Verstappen had zijn Red Bull in de elfde ronde met een accuprobleem aan de kant moeten parkeren op het moment dat hij de tweede plaats innam.

“Ineens viel de power weg. Ik wilde gas geven, maar alles viel weg, ik kon niets meer, zelfs niet communiceren. Enorm balen als je tweede ligt”, zei Verstappen, die als vijfde was gestart maar al voor de eerste bocht drie concurrenten inhaalde. “De start was super. De beste start die ze denk ik ooit bij Red Bull hebben gehad. Raakte ik Vettel? Ach, dan had hij maar eerder moeten remmen. Dat ging allemaal goed, maar ik heb alleen nog steeds niks. Het hele seizoen is al ruk met alles”, mopperde hij na al zijn derde uitvalbeurt van dit seizoen.

Verstappen viel in Bahrein uit met remproblemen en in Spanje werd hij uit de race getikt bij een crash in de eerste bocht. Volgens de coureur van Red Bull had hij zonder problemen als tweede kunnen eindigen in Montréal. “In principe weten we dat de auto niet goed genoeg is voor de tweede plaats, maar ik had die plek hier kunnen vasthouden. Het was niet eens een gevecht met Bottas die achter me zat, ik reed bij hem weg. Ik had hier tweede of derde kunnen worden, sowieso het podium.”