Regio

180 uur werkstraf voor eigenaresse pitbull die 6-jarig meisje in gezicht beet

12-07-2017 14:28

De bazin van een pitbull die vorig jaar een meisje van zes jaar in het gezicht beet, heeft woensdag een werkstraf van 180 uur opgelegd gekregen. Bovendien moet de 36-jarige vrouw een schadevergoeding van bijna 9000 euro betalen aan het meisje en haar familie.

Volgens de rechtbank in Amsterdam heeft de bazin van de hond weliswaar nooit gewild dat de hond het meisje zou bijten, maar is zij wel onvoorzichtig geweest en dus strafbaar wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld. Zij wist dat de hond een verleden van mishandeling had en daarom niet ongevaarlijk was, aldus de rechtbank.

De eigenaresse had de pitbull vorig jaar juli los laten lopen in een gezamenlijke tuin bij haar appartementencomplex in Amsterdam, zeventien dagen nadat ze de pitbull Charley uit het asiel had gehaald.

Het zesjarige buurmeisje was die dag tussen de spijlen door de tuin in gekropen en werd vervolgens enkele keren door de pitbull in het gezicht gebeten. De verwondingen waren zo ernstig dat het nog maar de vraag is of zij volledig zal herstellen.

ANP