Media & TV

Bonusquote: Britta Böhler klaagt eenzijdige MSM aan in MSM-vlaggenschip Volkskrant

31-07-2017 17:00

 

“Het draait er in de kern om dat de mainstreammedia gevaar lopen de spreekbuis te worden van een bepaald deel van de bevolking.

Met andere woorden, er is geen sprake meer van objectieve berichtgeving die alle standpunten weergeeft, maar er worden standpunten weerspiegeld die slechts door een deel van het publiek worden gedeeld. Afwijkende meningen blijven stelselmatig onderbelicht, of worden, zoals Haller stelt, alleen op ‘een denigrerende toon’ in de berichtgeving verwerkt.

Politici zoals Donald Trump of Geert Wilders verwijten de mainstreammedia al langer dat ze vooringenomen zijn en het rapport maakt duidelijk dat deze klacht niet altijd ongegrond is. Er is dus meer aan de hand dan het wegzetten van onwelgevallige berichtgeving als ‘fake news’ door populistische politici.

De media hebben tot taak hun lezers of kijkers in staat te stellen een eigen mening te vormen. En meningsvorming is iets anders dan meningsbevestiging. Dit vergt van journalisten niet alleen een kritische houding ten aanzien van het regeringsbeleid maar ook ten opzichte van hun eigen berichtgeving.”

 

Deze wilden we u niet onthouden, ook al is ‘ie al van zondag: notabene Britta Böhler (beruchte GroenLinks-advocaat) waarschuwt in MSM-vlaggenschip Volkskrant voor MSM die te eenzijdig navelstaren en, zoals de Volkskrant zelf al jaren doet, elk jaar erger, het vooringenomen berichten over ‘nieuws’ en afwijkende meningen op denigrerende toon wegzetten (lees daarvoor vrijwel elke rancuneuze zaterdagbijlage van de Volkskrant, of vrijwel elke column van de Volkskrant, de columns van Haro Kraak en Loes Reijmer in het bijzonder).

Wat voor u natuurlijk allemaal eenvoudig is samen te vatten als ‘MSM’, maar voor MSM-lezertjes nog best wel even wennen is.

Nog niet zo heel lang geleden werd dit soort dingen zeggen (op internet zeggen we dit soort dingen al een jaar of 15) afgefakkeld als ‘nepnieuws’, ‘fascisme’, ‘complotdenken’ en ‘wacht maar tot we je tegenkomen op een parkeerplaats op mediapark’, tegenwoordig blijkt het internet gewoon wéér gelijk te hebben gehad.

In your face MSM! In je eigen fake news MSM-folder De Volkskrant worden terechtgewezen door je eigen goedvolk-advocaat!

FAAL!