Binnenland

Man opgepakt om plannen moordaanslag op OvJ, brein is Klaas Otto van No Surrender

29-08-2017 10:48

De oprichter van motorclub No Surrender, Klaas Otto, zit achter een plan om een aanslag te plegen op een officier van justitie. Welingelichte bronnen hebben dat tegen het ANP gezegd. Otto zit vast in de gevangenis in Middelburg. Het doelwit was de officier van justitie die optreedt in zijn zaak.

Vanwege het plan is maandagavond in Sliedrecht een 44-jarige man aangehouden, maakte het Openbaar Ministerie (OM) eerder dinsdag bekend. Deze man zou volgens het OM opdracht hebben gekregen de aanslag op de aanklager te plegen “in opdracht van een gedetineerde”.

Het onderzoek naar de dreigende aanslag op de officier van justitie is al enkele weken geleden opgestart door het Landelijk Parket van het OM.

De cel van de gedetineerde is onderzocht, evenals twee woningen in Sliedrecht en Rotterdam. De politie heeft beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en digitale gegevensdragers.

Klaas Otto zit in voorarrest in verband met verschillende strafzaken. Het gaat onder meer om afpersing, bedreiging, witwassen, mishandeling en brandstichting.

De komende dagen zal de politie zowel de aangehouden verdachte als de gedetineerde verdachte verhoren.
(ANP)