Politiek

Top VVD en PvdA bijeen voor crisisoverleg over lerarensalarissen

29-08-2017 15:55

De kopstukken van de coalitiepartijen VVD en PvdA zijn dinsdag voor een ingelast beraad bijeen op het ministerie van Financiën in Den Haag. Het gaat er over de dreigende crisis in het demissionaire kabinet van VVD en PvdA over de verhoging van de lerarensalarissen.

Ingewijden zeggen dat men niet erg positief en eerder somber is gestemd. De jaarlijkse fractiedagen van de PvdA, waar ook PvdA-kopstukken Lodewijk Asscher en Jeroen Dijsselbloem aanwezig waren, stonden dinsdag in het teken van de dreigende crisis over de lerarensalarissen, voordat het ingelaste beraad op Financiën begon. Ook VVD-leider Mark Rutte en VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zijn daar aanwezig.

De PvdA wil dat in de begroting van volgend jaar extra geld vrijkomt voor de salarissen van leerkrachten in het basisonderwijs. Een akkoord met de VVD leek mogelijk, maar de partijen waarmee de VVD over een nieuw kabinet onderhandelt, willen zich niet binden aan zo’n loonsverhoging omdat zij het financiële plaatje voor het nieuwe kabinet nog niet rond hebben.

De PvdA blijft echter bij de wens voor extra geld voor de lerarensalarissen. De deadline voor de begroting verloopt deze week.

Lees ook

ANP: Kabinetscrisis doemt op

ANP