Media & TV

Slachtoffers producent Job Gosschalk in RTL Boulevard #Metoo

07-11-2017 14:35

Slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag door Job Gosschalk vertellen dinsdagavond in RTL Boulevard over hun ervaringen met de producent en regisseur. Het showbizzprogramma maakte dinsdag bekend wekenlang onderzoek te hebben gedaan naar de kwestie. Het programma komt met verklaringen en getuigenissen van personen die zeggen dat Gosschalk over de schreef is gegaan. Het gaat volgens een woordvoerster van RTL om openlijke verklaringen op beeld en anonieme verklaringen op schrift.

Update 15.53 – RTL Boulevard sprak 20 slachtoffers Gosschalk

Regisseur en producent Job Gosschalk heeft zich volgens RTL Boulevard in zeker twintig gevallen schuldig gemaakt aan misbruik van zijn functie en positie. Het showbizzprogramma sprak de afgelopen weken met meer dan zeventig personen. Twintig daarvan stellen onafhankelijk van elkaar dat Gosschalk tussen 2002 tot en met 2015 grenzen overschreed.

Schrijver en film- en televisieproducent Job Gosschalk bekende dinsdagochtend in een verklaring dat hij ‘over grenzen is gegaan’ in zijn omgang met acteurs. Hij heeft ook gezegd zijn werkzaamheden neer te leggen. Zijn verklaring kwam voorafgaand aan een publicatie van Nieuwe Revu, waarin drie acteurs Gosschalk beschuldigen van seksuele intimidatie. Volgens Nieuwe Revu hebben zeven mensen zich gemeld met verhalen over Gosschalk. Etienne Poeder, hoofdrolspeler in de musical The Lion King uit 2005, heeft verklaard dat hij zich tijdens een privésessie met hem moest uitkleden. Poeder zei zich hierbij ,,zeer ongemakkelijk” te voelen.

Gosschalk maakte dinsdag bekend te stoppen als producent en regisseur en bekende dat hij grenzen heeft overschreden in zijn omgang met acteurs. Begin volgend jaar zou hij beginnen met opnames van de kerstfilm All You Need is Love. Dat is een productie van NL Film in coproductie met Kemna & Zonen en RTL. De woordvoerster van RTL zegt dat de zender alle werkzaamheden rond de film All You Need is Love zal opschorten.

Lees ook

Nieuwe Revu – Job Gosschalk beschuldigd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik

De Telegraaf – Aftrekken als auditie

ANP/TPO