Buitenland

Strijders Boko Haram nemen stadje in Nigeria in

25-11-2017 22:49

Militanten hebben vandaag een stadje in het Noordoosten van Nigeria ingenomen, dat meldt persbureau Reuters vanavond. Het gaat zeer waarschijnlijk om strijders van Boko Haram, een islamistische groepering die zichzelf inmiddels ‘ISIS West Afrika’ noemt.

De strijders zouden het stadje Magumeri in het noordoosten van het land zijn binnengevallen. Volgens ooggetuigen zouden inwoners van de stad het nabijgelegen bos zijn ingevlucht.

Een woordvoerder van het Nigeriaanse leger bevestigde dat de stad was aangevallen, maar kon niet zeggen of het ook was ingenomen door de terroristen. Magumeri ligt in het district Borno, een regio waarin Boko Haram erg actief is.

Bestormingen

Naast aanslagen op plekken met veel mensen zijn bestormingen van dorpen en stadjes een beproefde methode van Boko Haram. Strijders in busjes en op de fiets stormden in februari 2016 twee plaatsen in het noordenoosten van Nigeria binnen met geweren en messen. Die aanslag leek daarmee weer sterk op een aanval een maand dáárvoor waarbij tegen de negentig doden vielen. Ook daar werd een plaats bestormd, en in het rond geschoten.