Media & TV

Bonusquote: waarom racisme niet ‘een probleem is van witte mensen’

26-11-2017 16:32

 

“De witte erfschuld vanwege slavenhandel en slavernij is een hoeksteen van het zwart-witdenken.

Onze eigen slavenhandel was een gezamenlijke onderneming van zwart en wit. Slavernij en slavenhandel waren eeuwenlang gebruikelijk onder Afrikaanse volken

Bijna alle Ghanezen in Nederland zijn Ashanti; hun voorouders verkochten landgenoten als slaven, zei rapper Akwasi, zelf van Ghanese afkomst, in de Volkskrant.

Wel is kleurverschil aan de orde in Amsterdam-Zuidoost, meldt Akwasi. Ghanezen hebben een donkerder huid dan Surinamers en Surinaamse kinderen schelden hun Ghanese schoolgenootjes uit voor bokoe, zoiets als zwartjoekel. Verderop, in Amsterdam-Zuid, durven orthodoxe joden niet met keppel over straat uit angst voor ‘microagressies’ van moslimjongeren.

Buiten onze grenzen staan Joden en Arabieren tegenover elkaar. Net als Tutsi’s en Hutu’s, Arabieren en Yezidi’s, Kikuyu en Luo, Dinka en Nuer, Rakhines en Rohingya. Vaak met de ernstigste gevolgen. Maar “uiteindelijk is racisme een probleem van witte mensen”, concludeert Sunny Bergman in haar film Wit is ook een kleur.”

 

Dat we dit nog mogen meemaken: een absolute must read in NRC Handelsblad, nota bene geschreven door Herman ‘u kent mij wel dankzij de rest van mijn hinderlijke familie’ Vuijsje! Maar hij heeft gewoon een heel artikel lang vol-ko-men gelijk.

Citaten hierboven zijn afkomstig uit slechts één van de 10 dogma’s van zwart-witdenkers, en alle tien beschrijven ze verontrustend realistische feiten die u al jaren vindt en roept over ‘racisme’, identity politics en ander vermoeiend SJW-gejammer in loopgravenland Nederland.

(Let op: NRC Handelsblad heeft een pay wall. Maar ‘de eerste 5 artikelen zijn gratis’, en aangezien u toch nooit NRC leest zal dit voor de meesten geen probleem zijn.)