Regio

Blanke man, met kort, donker, dun, stekelig haar gijzelde en bedreigde arts in cosmetische kliniek

22-12-2017 14:33

De politie in Rotterdam heeft het signalement bekendgemaakt van de man die donderdag een vrouwelijke arts heeft bedreigd en vastgebonden. De man is nog steeds voortvluchtig. De man zou de arts bedreigd hebben met een pistool.

Het gaat om een blanke man, met kort, donker, dun, stekelig haar, zo heeft de arts van de Rotterdamse Xpert Clinic verteld aan de rechercheurs. Het veertigjarige slachtoffer werd donderdagmiddag vastgebonden aangetroffen door een collega, die direct 112 belde. Het motief van de dader blijft vooralsnog onduidelijk.

Het signalement is nog vaag, de politie is druk bezig met het bekijken van camerabeelden om van een algemeen naar een specifiek signalement te komen.

Het is niet duidelijk hoe lang de vrouw buiten westen is geweest. De gealarmeerde politie rukte na de 112-melding over een mogelijk gijzeling met een speciale interventie-eenheid uit en veegde het pand aan de Jan Leentvaarlaan in Rotterdam leeg, maar al snel bleek dat de dader al weg was. De omgeving van de kliniek die pal naast de metrostation Kralingse Zoom ligt, was nog uren afgesloten.

In het gebouw aan de Jan Leentvaarlaan zit ook de Velthuiskliniek, waar cosmetische ingrepen worden verricht.

Anp