Buitenland

Weer twijfel over BIJ1 kandidate: ‘Ana Paula Lima liegt over haar werk als prostituee’

13-01-2018 10:36

Opnieuw is een kandidaat-lid van de lijst van BIJ1 in opspraak. Ana Paula Lima zou volgens De Telegraaf niet eerlijk zijn over haar werk als prostituee. Nadat Geenstijl eerder aangaf dat Lima leek te liegen over haar leeftijd op prostitutiewebsite Kinky.nl, liet Lima weten dat dit een nepprofiel was.  Iemand had volgens haar ‘op de één of andere manier’ foto’s weten te bemachtigen en misbruikt. Ze gaf toen op de partijsite van BIJ1 wel toe lang geleden in de prostitutie te hebben gewerkt. Klantrecensies op de site zijn echter veel nieuwer en lijken de echtheid van het profiel juist te bevestigen.

Zo komt de partij van Sylvana Simons opnieuw in een lastig parket. Eerder moest kandidaat-lid Cailin Kuit al opstappen nadat er twijfel was gerezen over haar claim ‘werkzaam’ geweest te zijn ‘als psychiater’. Ze trok zich uiteindelijk niet terug vanwege deze claim, maar vanwege “persoonlijke omstandigheden in combinatie met de bizarre actualiteit”. Ook kandidaat Bob Schoute gaf aan ‘wegens persoonlijke redenen’ zijn kandidatuur neer te leggen.

‘Liegt er op los’

“Ze liegt er lekker op los”, schrijft een gebruiker van Kinky.nl volgens de Telegraaf. “Eergisteren stond ze nog op Kinky en nu is het volgens haar zelf opeens jaren geleden dat ze dit werk deed”. Een van de, blijkbaar tevreden, klanten merkt op de site op dat haar foto’s kloppen met de werkelijkheid die hij aantrof. Hij dus naar eigen zeggen wel degelijk nog recent een afspraak met Lima.

Waar de partij zegt te staan voor een diversiteit aan mensen lijkt het het werk(verleden) van Lima nu zelf plotseling tot taboe-onderwerp verklaard te hebben. Zowel BIJ1 als Lima willen niet tegenover de krant reageren.