Media & TV

Bonusquote – Syp Wynia (Elsevier) is klaar met Excuustruus zijn voor slavernij-, Zwarte Piet- en identiteitspolitiek debatten

24-01-2018 14:59

Elsevier Weekblad-redacteur Syp Wynia heeft ook een eigen weblog: Wynia’s Week.  Abonneren doet u hier. Daar plaatst hij wekelijks een update over zijn schrijfsels en optredens in het land. Waaronder debatten die dan gaan over slavernij, of over Zwarte Piet, of over identiteitspolitiek. Of zoals Wynia schrijft “Zo’n omroep of organisatie heeft dan iemand als ik nodig om tegenwicht te bieden aan een standpunt dat ze met mijn medewerking geloofwaardigheid proberen te geven. Excuustruus heet je dan ook wel. (-) En dan is er weer een studentenvereniging die geen geld heeft, maar wel een grote zaal en een presentator die bij voorbaat partij kiest voor al die slachtoffersprekers. En ik moet dan het lokaas vormen, want zonder mij is er natuurlijk geen discussie, maar slechts preken voor eigen parochie. ” En daar is hij nu wel klaar mee:

 

“Ik kom graag naar zalen en naar omroepen die mij graag aan het woord laten en dingen van mij willen weten. Of het bij nacht of ontij is: het is mij niet gauw te dol. Maar naar een Hilversumse studio komen om in debat te gaan met een uit de bocht gevlogen dominee die ik daardoor ook nog een podium geef: ik doe het niet. Althans: ik doe het niet meer. Een door Brussel gesubsidieerde bijeenkomst waar toch ook één niet-gelovige aan het woord moet komen: Syp komt niet. Een zaal vol activistische studenten waar bij voorbaat vast staat dat alle problemen van Afrika en Azië en de mensen die daarvandaan komen te wijten zijn aan ons kolonialisme en onze slavernij? Maak er maar lekker een feestje onder elkaar van.”

 

Slim, dan is het snel genoeg afgelopen met die debatten. Hup Syp Wynia! Dat zouden er meer moeten doen.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens