Politiek Buitenland

Fotobonanza – Trumps eerste State of the Union

31-01-2018 11:21

President Donald Trump van de VS heeft in zijn eerste State of the Union opgeroepen tot eenheid onder de Amerikanen. In de toespraak, vergelijkbaar met de Nederlandse troonrede riep hij ook op tot een sfeer van optimisme in het land. ”Dit is ons nieuwe Amerikaanse moment. Er is nooit een beter moment geweest om de Amerikaanse droom te gaan beleven.”

Trump roept op meningsverschillen opzij te zetten

Trump benadrukte dat het niet genoeg is om alleen in tijden van crisis bij elkaar te komen.

 

”Vanavond doe ik een beroep op ons allen om onze meningsverschillen opzij te zetten, op zoek te gaan naar een gemeenschappelijke basis en de eenheid te bereiken die we nodig hebben om de mensen die ons hebben gekozen te dienen”

 

aldus de president.

De Amerikaanse president heeft nogmaals duidelijk gemaakt dat hij schendingen van de regels in de internationale handel niet wil tolereren.

 

”We zullen de Amerikaanse arbeiders en intellectueel eigendom van de Amerikanen beschermen.”

Melania ‘protesteert’ door wit broekpak te dragen

Hij kondigde ook zijn geplande infrastructuurinitiatief aan en riep het Congres op om minstens 1,5 miljard dollar uit te trekken voor infrastructuur.

Melania Trump verscheen voor het eerst sinds lange tijd weer in het openbaar. Zij was gekleed in een wit broekpak en tekende daarmee scherp af tegen het vele zwart van de Democraten die deze kleur bij wijze van protest droegen.

 

 

(ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens