Politiek

Henk Bres met voorkeursstemmen in Haagse gemeenteraad

23-03-2018 10:39

Vanochtend werden in de raadszaal van het Haagse gemeentehuis de definitieve uitslagen van de verkiezingen bekend gemaakt. Het definitieve opkomstpercentage in Den Haag is 48, 04 procent.

De voorlopige uitslag bleef niet helemaal overeind. Richard de Mos krijgt 8 in plaats van 9 zetels en de Haagse Stadspartij krijgt er 3 in plaats van 2.

Voorkeursstemmen

Bij de PVV blijkt dat Henk Bres ten koste van Willie Dille in de raad komt, als hij tenminste gebruik maakt van deze mogelijkheid. ”Als hij wil, dan kan het tuurlijk […] Maar het is veel werk” zegt Karen Gerbrands, fractie voorzitter van de Haagse PVV afdeling,   .

Ook bij andere partijen komen mensen met voorkeursstemmen de raad in.

Voor Nida komt niet lijstrekker Cemil Yilmaz maar nummer drie Mahmood (stond lager op de lijst, was van de Islam Democraten) in de raad. Bij de Islam Democraten verliest lijsttrekker Hasan Kucuk zijn zetel aan de nummer twee, Tahsin Cetinkaya.

Bulent Aydin van de PvdA verliest ook zijn zetel, Janneke Holman komt voor hem in de plaats. Holman had hier niet op gerekend. ”Wat?? Herhaal dat nog eens?! What the fuck!” liet het met voorkeursstemmen verkozen raadslid vrijdagochtend weten.

 

Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens