Media & TV

Gijs van Dam: ‘Jelle Brandt Corstius is een knettergekke fantast’

02-05-2018 15:19

Gijs van Dam, die door Jelle Brandt Corstius wordt beschuldigd van seksueel misbruik, slaat (weer) terug. Niet alleen wil hij in hoger beroep tegen de uitspraak van de Raad voor Journalistiek dat Trouw destijds deels juist heeft gehandeld door een artikel van Brandt Corstius met beschuldigingen over Van Dam te plaatsen, ook moeten Brandt Corstius, Frits Barend, de top van RTL, Fremantle Media en regisseur Bert van der Veer tegenover de rechter verklaringen afleggen. Dit vertelde Van Dam woensdag in het Staatsradio 1 programma 1 op 1.

Van Dam:

 

“In deze verklaringen mogen ze niet liegen, want dan plegen ze meineed. Deze verklaringen kunnen worden gebruikt bij een eventuele latere rechtszaak.

“Frits Barend speelt een kwalijke rol in dit alles. Hij heeft mijn naam dan wel nooit genoemd, maar iedereen wist dat hij mij bedoelde toen hij het over deze zaak had. Hij heeft het verhaal misschien niet bekend gemaakt, maar heeft het wel bevestigd én hij heeft alle ’slachtoffers’ opgeroepen om zich te melden, zodat ze mij zouden kunnen oppakken.

“Mijn leven staat sinds de beschuldigingen op zijn kop. Googel mijn naam, dan zie je dat dit nooit meer weggaat. Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn, dat is heel treurig. Mijn bedrijf is ook kapot. Voor mij is er maar één dader en één slachtoffer. En dat slachtoffer ben ik.

“Ik heb ook nooit meer contact gehad met Jelle Brandt Corstius en dat hoef ik ook nooit van mijn leven te hebben. Een fantast is hij. Knettergek is-ie. Hoe dit allemaal gaat aflopen weet ik niet, heb jij een glazen bol?”