TPOok!

 
avatar
   
ThePostOnline

NPO-taxpoetgraaier Rutger Castricum wil ‘meer de diepte in’, onder andere met Marokkanen

'Je wordt ook ouder hé, ik heb kinderen'

Rutger Castricum wil meer dan alleen provoceren. De voormalig nieuwsjager van PowNed stort zich tegenwoordig op het maken van documentaires.

Zo maakte hij onder meer de reeks Captain Henk, over de leider van motorclub No Surrender en de docu’s Slag om Rotterdam en Feyenoord op 1. “Deze rol beviel me wel”, aldus Castricum over zijn nieuw ingeslagen weg. “Je wordt ook ouder hé. Ik heb kinderen. De oude Rutger is er nog wel, maar je maakt een ontwikkeling door. Bent minder bezig met effectbejag. Het is allemaal minder rauw, ik ga nu meer de diepte in. En ik scoor hogere kijkcijfers dan ooit.”

Vanaf donderdag komt hij met de nieuwe docuserie Marokko op 1, waarin hij drie generaties Marokkanen volgt tijdens het WK 2018. Daarnaast maakt hij deze zomer het programma Weg met de buren en Druk. PowNed vaart met deze programma’s een andere koers en is vanaf begin dit jaar niet meer op televisie te zien. “Pownews hebben we zelf beëindigd. We wilden onszelf opnieuw uitvinden, verbreden op tv en met Pownews ons volledig op online richten.”

Of de omroep met een aflopende concessieperiode in 2020 in het publiek bestel kan blijven is de vraag, maar Castricum maakt zich er niet druk over. “Het wordt een spannende tijd, maar dat is eigenlijk altijd zo. Ik maak me geen zorgen”, zegt hij in het AD.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.