Media & TV

EO-presentator kiest liever voor zilverlingen dan voor Jezus, stapt over naar goddeloos BNNVARA

03-07-2018 17:20

Foto: Renze Klamer met zijn vrouw Pearl Jozefzoon. Renze en Pearl leerden elkaar kennen op de EO-Jongerendag.

Renze Klamer stapt over van de EO (NPO) naar BNNVARA (NPO). De 29-jarige tv-maker gaat voor zijn nieuwe werkgever een dagelijks en actueel praatprogramma presenteren na het NOS StaatsJournaal, op het staatsthemakanaal NPO 1 Extra.

“In gesprekken met BNNVARA bleek dat er een goede match was tussen mijn ambities en hun plannen op journalistiek gebied”, zegt Klamer. “Bij de EO heb ik jarenlang met veel plezier journalistieke programma’s gemaakt, met name op NPO Staatsradio 1. BNNVARA is, dankzij hun goede positie binnen de staatsomroep NPO als het gaat om actualiteitenprogramma’s, voor mij een mooie plek om daar verder in te groeien. Ik heb er vertrouwen in dat we samen mooie dingen gaan maken.”

Klamer begon in 2009 bij de EO. Op Staatsradio 1 presenteerde hij Langs de Lijn en omstreken en Dit is de dag. Op staatstelevisie was hij al te zien in Knevel & Van den Brink met zijn eigen internetrubriek. Ook had Klamer in 2014 en 2015 een vaste rol in het staatstelevisiekanaal NPO 2-debatprogramma Arena en presenteerde hij op staatsthemaknaal NPO 1 Extra de aftertalk van The Passion.

Anp/TPO