Politiek

Weer aangifte tegen Ronald van Raak (SP) na column op TPO

06-07-2018 15:50

Parlementariër Christophe Emmanuel van Sint Maarten dreigt met juridische stappen tegen Tweede Kamerlid Ronald van Raak naar aanleiding van een column op ThePostOnline. Van Raak schreef eind mei op TPO dat de politicus in opspraak kwam als minister toen hij betrokken raakte bij een erfpachtaffaire. Emmanuel wil dat Van Raak zijn woorden terugneemt. Deze is dat niet van plan, schrijft Van Raak in zijn wekelijkse column op TPO.

De SP’er noemt het een tactiek van ‘angst zaaien en intimidatie’. “Zo gaat het ook met kritische journalisten op Sint Maarten en met andere mensen die misstanden benoemen en over problemen op het eiland in discussie willen gaan”, schrijft de SP’er die zich verder geen zorgen maakt.

Eerder deed advocaat Gerard Spong namens de Italiaanse casino-ondernemer Francesco Corallo aangifte tegen Van Raak nadat hij de Italiaan in een column op TPO ‘maffiabaas’ had genoemd. Het Openbaar Ministerie in Den Haag nam die aangifte niet in behandeling omdat Van Raak in zijn recht stond omdat hij ‘misstanden aan de kaak stelde’.

Corallo kocht onder meer de oud-premier van Curaçao Gerrit Schotte om. Corallo werd vorig jaar opgepakt en uitgeleverd aan Italië. Schotte – die eerder Van Raak beschuldigde van het voorbereiden van een coup op het eiland – werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

Lees ook

Ronald van Raak – Nee toch, alweer een aangifte uit de Antillen