Opinie

‘Journalisten steeds meer bedreigd, komt door schuld moord Fortuyn in schoenen media schuiven’

25-07-2018 11:43

Foto: Pim Fortuyn wordt getaart nadat de main stream media een jarenlange demoniseringscampagne hebben gevoerd.

 

“‘Dat agressie met een zekere regelmaat aan de orde is; dat is de wereld waarin we nu leven helaas.’

Die wereld is er een waarin de Amerikaanse president Trump de media openlijk als ‘vijand van het volk’ oormerkt.

‘Je kan heel ruw zeggen dat de moord op Pim Fortuyn (waarna beschuldigend naar de media werd gewezen) een duidelijk omslagpunt was als het agressiviteit tegen journalisten betreft.'”

 

Ziet u wel? Dus dat alle verslaggevers van Powned en Geenstijl de afgelopen jaren vrijwel standaard een beveiliger moesten inhuren omdat ze anders worden belaagd door dezelfde soort types die ook Fortuyn belaagden is vooral de schuld van de mensen die na de moord op Fortuyn de media de schuld gaven van demonisering.

Ja, dat is logisch.

En natuurlijk is het vooral de schuld van Trump, die ooit CNN ‘vijanden van het volk noemde’. Maar niet van de main stream media die sindsdien onophoudelijk hebben gezegd en geschreven dat Trump niet alleen CNN maar álle media vijanden van het volk noemde.

Ja, ook dat is erg logisch.

NPO-Twitter-ego’s

Dat mensen zich tegen televisieverslaggevers keren, kennelijk vooral tegen verslaggevers van de NOS want volgens RTL Nieuws zijn beveiligers nooit nodig, heeft natuurlijk ook helemaal niets te maken met woede, frustratie, ergernis en onmacht onder het volk door het keer op keer produceren van eenzijdig en bevooroordeeld nieuws, door het voortdurende moreel de maat nemen, door het telkens weer vragen stellen die vooral het eigen gelijk moeten bevestigen, door journalistiek die snel verzandt in betuttelende propaganda, of door al die links-narcistische moralisten die overdag op Twitter iedereen die rechtser dan D66 stemt de maat nemen en ‘s avonds met hun uitgestreken meesmuilende smoelwerk lekker objectief en heel genuanceerd Nieuwsuur gaan zitten presenteren om daarna in een talkshow van dezelfde NPO nog maar eens Trump te gaan zitten bashen.

Nee hoor, heeft allemaal te maken met Fortuyn! En Trump natuurlijk! Dat weet ook Guido Tienhooven van het beslist en immer onbevooroordeelde objectieve kwaliteitsmedium AD. Trump = Nederland, nietwaar?

Het regent, Guido Tienhooven wordt nat. Schuld van Trump!

Schuld van Trump

Maar ook dit keer komen er geen journalisten van Powned aan het woord. Of van Geenstijl. Of van de Telegraaf. SBS 6 en de NOS en RTL Nieuws, die hebben van het AD kennelijk het alleenrecht om te klagen over bedreigingen, de rest dan weer niet. Je hebt ‘media’ en ‘mindere media’. Dat weten wij van de ‘mindere media’ al jaren. Raar hè dat al die volgers van ‘mindere media’ zich zo gefrustreerd kunnen gedragen tegenover ‘media’?

Zou zo’n journalistenvakbond zich ook wel eens afvragen of de media zélf bijdragen aan het steeds agressievere klimaat tegen de media? Zouden al die halve gare door de NPO betaalde twitteraars als Hans Laroes en Rudy Bouma en Francisco van Jole en zo nog tientallen ‘objectieve’ en professionele verslaggevers, die de hele dag niets anders doen dan laten weten hoe dogmatisch en ideologisch ze zijn en de hele dag op kosten van de samenleving anderen lastig vallen en moraliseren hoe een goed burger te zijn, misschien óók kunnen bijdragen aan ‘het creëren van een grimmige sfeer’, ‘polarisering’ en ‘agressie tegen journalisten’?

Nee natuurlijk. Agressie tegen, vooral NOS-tv-, verslaggevers is de schuld van het volk dat na de dood van Fortuyn de media de schuld gaf. En van Trump. Zoals altijd alles de schuld is van Trump bij, om maar eens een medium te noemen, de NOS.

BNNVARA: #metoo

Niet dat geweld en bedreigingen tegen welke journalist dan ook ooit mogen worden goedgepraat, zoals het Amsterdamse D66-raadslid Jan-Bert Vroege dat wel doet. En niet dat een medium ooit zelf schuldig kan zijn aan de bedreigingen tegen de verslaggevers. Daar niet van, laten we er vooral duidelijk over zijn.

Maar een beetje zelfkritiek, een beetje zelfinzicht, een beetje zelfreflectie, een beetje minder eenzijdigheid, bevooroordeeldheid en vooral minder, minder, minder koortsige NPO-ego’s op social media zou echt álle media goed doen. Dus ook het AD en de NOS. Of BNNVARA, waar ze een bewezen #metoo-schennispleger doodleuk de handen boven het hoofd houden, om daarna krokodillentranen te huilen als het volk daardoor openlijk zegt media minder te vertrouwen.

Je moet wel echt helemaal achterlijk zijn wil je vandaag de dag nog verslaggevers van BNNVARA serieus nemen of online ‘nieuws’ van BNNVARA vertrouwen.

Ceterum censeo: de media is door aanhoudende demonisering medeverantwoordelijk voor de dood van Fortuyn en Trump heeft gelijk (Stef Blok ook trouwens, maar dat terzijde). De main stream media zijn de vijanden van het volk. Dat blijkt maar weer uit dit armoedige, eenzijdige navelstaarstuk in het AD, de lachwekkende paniekreactie van de NVJ inclusief beschuldiging aan het adres van uitsluitend ‘de ander’ (lees: het volk) en de manier waarop imbeciele ‘professionele en objectieve’ verslaggevers van NPO en RTL Nieuws (Erik Mouthaan!) zich op social media gedragen.

 

 

Jan-Bert Vroege (D66 Amsterdam) reageert op het door een Antifa-terrorist besmeuren met verf  van een Powned-camera .