Politiek

Politie zet dienstauto Ferdinand Grapperhaus aan de kant voor verkeerscontrole

25-07-2018 13:24

Tijdens een werkbezoek van minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus (CDA) aan een politietrainingscentrum in het Zeeuwse Nieuwdorp zetten politiemensen zijn dienstauto woensdagmiddag aan de kant. ,,De minister wordt uitgeselecteerd voor een verkeerscontrole”, zegt Erwin Koenen, vice-voorzitter van politiebond ACP.

De actie vindt plaats in het kader van de perikelen rond de nieuwe politie-cao. Dinsdag hebben de gezamenlijke bonden een loonbod van 7 procent van Grapperhaus en korpschef Erik Akerboom verworpen. De nieuwe cao moet voor 65.000 politiemensen gaan gelden. De afgelopen tijd lagen de onderhandelingen stil en voerden agenten actie, onder meer door geen bekeuringen uit te schrijven.

Met de actie van woensdag willen de bonden de minister in gesprek brengen met agenten, zowel tijdens de ‘verkeerscontrole’ als in het trainingscentrum. ,,Dat gesprek gaat om veel meer dan alleen het huidige loonbod”, aldus ACP-voorman Koenen. ,,Het gaat ook over de problemen bij de Nationale Politie, zoals capaciteitstekorten.”

Eerder deze week liet politiebond NPB al weten dat politiemensen niet zullen rusten ,,voordat bij de minister is doorgedrongen hoe nijpend hun situatie is”.

Lees ook

Politiebonden verwerpen loonbod van 7 procent

ANP