Regio

Man in Amsterdam ziekenhuis ingetrapt nadat hij voor ‘kuthomo’ werd uitgescholden

26-07-2018 17:48

Een man is gisteren in Amsterdam rond middernacht mishandeld op de Jan Evertsenstraat in De Baarsjes. Het slachtoffer vertelt op Facebook dat er ‘kuthomo’ naar hem is geroepen. Vervolgens zou hij van de fiets zijn getrapt. “Lig je opeens in het ziekenhuis en kan ik nu maar met een oog normaal kijken.” Dat meldt AT5.

De politie was gisteravond ter plaatse en kan bevestigen dat de man naar het ziekenhuis is gebracht. Omdat er nog geen aangifte binnen is, heeft de woordvoerder geen aanvullende informatie.

Ondertussen maakt de hoofdstad zich op voor Pride Amsterdam. ‘Heroes’ is dit jaar het thema. De organisatie wil daarmee mensen in het zonnetje zetten die zich op allerlei manieren inzetten voor anderen, of deze helden en de mensen die worden geholpen nu wel tot LHBTI-gemeenschap behoren of niet.

Het negendaagse festival dat ieder jaar honderdduizenden bezoekers trekt, gaat zaterdag van start. Op die dag lopen naar verwachting duizenden mensen mee in de Pride Walk, een demonstratieve wandeltocht van het homomonument naar het Vondelpark in Amsterdam. Ook de rest van de week zijn er allerlei activiteiten zoals Pride at the Beach in Zandvoort, straatfeesten en concerten. Tijdens het eindfeest op de Dam treden voormalig Spice Girl Mel C en volkszangeres Willeke Alberti op.

De traditionele botenparade door de Amsterdamse grachten is volgende week zaterdag en staat in het teken van mensenrechten overal ter wereld.

ANP/TPO