Media & TV

Nieuwe Revu interviewt Wierd Duk: over twittertrollen, dinosauriërs van het AD en Sybren Kooistra

27-07-2018 11:46

 

“Extreemlinks wordt gefaciliteerd door mensen met een serieuze positie in het medialandschap. Joshua Livestro, Ewout Klei, dat soort gasten. Types die permanent bezig zijn om mij en nog wat andere mensen in de extreemrechtse hoek te duwen. Als je dat keer op keer doet, gaan mensen denken: het is gelegitimeerd om voor Wierd Duk een doodskist te bestellen.

Ik heb Klei via Twitter laten weten dat hij geen idee heeft wat hij aanricht. Want hem en Livestro overkomt het niet. De schofterigheid zit vooral dáár.

Bij het AD had ik een rubriek, Wierd Duk peilt de stemming, maar die lag niet goed bij sommige AD-hoofdredacteuren in den lande, hoorde ik. Sommigen wilden mijn rubriek niet continueren.

Ik denk dat de AD-hoofdredactie vond dat ik te vaak mensen aan het woord liet van wie ze dachten: moeten die wel een podium krijgen?

Bij het AD en de regiokranten had je enkele dinosaurussen die totaal niet op mijn mening zaten te wachten.

Wat ik ook schrijf, er gaat een horde gekken overheen die zonder het stuk te lezen beginnen met schelden.

Je hebt bijvoorbeeld een Groenlinkser, Sybren Kooistra, die in het buitenland roept dat hij degene is die Jesse Klaver groot heeft gemaakt. Hij is de hele tijd bezig aan te tonen dat er een rechtsextremistisch complot bestaat onder leiding van Paul Cliteur en Thierry Baudet en waar ook Erik de Vlieger en Wierd Duk deel van uitmaken. Sybren snapt niet dat iemand met een andere mening geen nazi is, maar gewoon iemand met een andere mening. Bij Groenlinks en de SP zit het echt vol met Sybrens.

Ik weet zeker dat Baudet op een dag premier wordt als hij in de tussentijd niks raars doet.”

 

Okee mensen, dit interview met held danwel meesterjournalist Wierd Duk in Nieuwe Revu (door eveneens meesterjournalist Boudewijn Geels) moet je echt helemaal lezen. Via Blendle, en als je geen Blendle hebt maak je maar een proefaccountje aan. Of vraag iemand anders met Blendle-account. Of koop een papieren exemplaar. Etc.

Must read van het jaar, daarom!