Politiek Buitenland

Vladimir Poetin nodigt Donald Trump uit voor bezoek aan Moskou

27-07-2018 16:19

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump uitgenodigd voor een bezoek aan Moskou. De Russische leider zei tijdens een top van opkomende economieën (BRICS-landen) in Zuid-Afrika ook bereid te zijn zelf naar Washington af te reizen voor overleg.

Lees ook – Donald Trump: Ik wist niets van ontmoeting met Russen

Poetin en Trump spraken elkaar eerder deze maand al in Finland. De Amerikaan kreeg naderhand in Washington veel kritiek op zijn gezamenlijke optreden met de Russische leider. Poetin zei vrijdag op een persconferentie het juist lovenswaardig te vinden dat Trump probeert de relatie met Rusland te verbeteren, zoals hij beloofde in de aanloop naar de verkiezingen.

“Het is gebruikelijk dat sommige leiders na de verkiezingen weer vergeten wat ze het volk hebben beloofd, maar dat geldt niet voor Trump”, zei Poetin. De Russische leider onthulde dat Trump al een uitnodiging op zak heeft voor een bezoek aan Rusland. “Hij heeft al zo’n uitnodiging. Daar heb ik hem over verteld.”

Poetin zei dat overleg over belangrijke kwesties als de Iraanse nucleaire deal en conflicten in het Midden-Oosten eigenlijk niet telefonisch gevoerd kan worden.

De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton liet woensdag weten dat Trump wil dat een volgende ontmoeting met Poetin begin volgend jaar zal plaatsvinden, nadat het federale onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen is afgerond.

ANP

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens