Regio

Allochtonenprobleem van Stef Blokkiaanse proporties teistert recreatiegebied Galderse Meren

29-07-2018 19:47

De Galderse Meren, een waterrecreatiegebiedje in de buurt van Breda, heeft enorm veel last van ‘agressie’ en ‘overlast’. Zo erg dat de situatie al meerdere malen uit de hand dreigde te lopen en de loco-burgemeester nu bluft de ordeverstoorders keihard aan te pakken: door gebiedsverboden uit te delen (lol).

Inmiddels is de sfeer zo dreigend dat bezoekers en omwonenden zich niet meer veilig voelen en ook de handhavers (boa’s) hun werk niet meer kunnen of durven doen. Ze worden bedreigd, bijna aangereden en uitgescholden. Uiteraard hebben de boa’s geen wapenstok want daarmee zouden ze zichzelf zomaar kunnen verdedigen en in een land als Nederland, waar altijd diep bukken de norm is, mag dat natuurlijk niet want zelfverdediging is fascisme en dat nooit weer.

Allochtonenproblemen

De problemen worden, zo meldt BN De Stem, vooral veroorzaakt door allochtonen.

Eén van de dappere boa’s laat, gewoon onder eigen naam, in de krant van Wakker Breda en omstreken optekenen:

 

“Er komt een ander soort publiek op de Galderse Meren. De sfeer is veranderd. Op drukke, warme dagen komen er vooral steeds meer groepen allochtone bezoekers uit België. Maar we zien sowieso meer buitenlandse kentekenplaten, Polen, Roemenen, Bulgaren. En ze willen allemaal op een paar centimeter van het water parkeren.”

 

Dat ‘allochtone bezoekers’ er soms een nogal wat andere, meer groepsgerichte cultuur op nahouden waarin het altijd maar als eerste moeten bukken wat, mild uitgedrukt, minder centraal staat dan in de Nederlandse cultuur blijkt wel uit de angst die boa’s inmiddels hebben. Waarvan nauwkeurig verslag wordt gedaan in de Bredase Stef Blok-bode:

 

“De nieuwe bezoekers houden zich volgens de boa’s vaak ook niet aan de regels, zoals het verbod op het stoken van open vuren, ondanks duidelijke verbodsborden. Bekeuren doen de boa’s echter amper. ‘Als je dat wel doet, staan ze zo met vijftien man om je heen. Maar je moet er toch wat van zeggen als barbecuen in een droge bosrand, met zijn allen rond de waterpijp zitten of als vrouwen worden lastig gevallen. Dan heb je meteen een grote mond.'”

 

Beiroetiseren

Uiteraard worden deze problemen voorlopig niet opgelost. Failed state-types die zich sowieso al niet aan regels houden, gaan zich ook niet aan gebiedsverboden houden. Bovendien durven de boa’s toch geen bekeuringen uit te delen, dus zelfs met honderd miljoen boa’s hebben ‘de nieuwe bezoekers’ gewoon vrij spel om de macht ter plaatse over te nemen en de recreatieplassen te Beiroetiseren naar voorkeur. Het lijkt Amsterdam centrum bij nacht wel.

Ongetwijfeld zal er nu wel heel veel vergader- en commissiewerk volgen in de gemeenteraad om te bepalen of er te ja of te nee meer ‘cameratoezicht’ komt en zal de inhoud van de discussie zich snel verplaatsen naar ‘de toon’ en het beschuldigen van ‘racisme en xenofobie’ aan het adres van iedereen die deze feiten waagt te benoemen.

Open drambrieven

Vanaf maandag kunt u boze ingezonden open drambrieven in Volkskranten verwachten van BN’ers en politici die zelf nog nooit in dat recreatiegebied zijn geweest, laat staan boa, maar wel alvast willen laten weten dat ze de ‘racistische en xenofobe berichtgeving’ van BN De Stem met hun hardvochtige feitelijke verslaggeving heel erg gevaarlijk vinden omdat stromingen in de samenleving hierdoor Stef Blok alsnog gelijk kunnen geven.

(Geert Mak, Eric Corton en Joop-types, u kunt nu alvast voorintekenen. Kijken en d’r bij zijn, pik in, het is deugzomer.)