‘Nederlanders gedood tijdens fietstocht in Tadzjikistan’

29-07-2018 19:16

In Tadzjikistan is een groep Nederlandse fietsers aangereden. Drie kwamen om het leven op de plek van het incident, een vierde Nederlander overleed in het ziekenhuis. Drie andere Nederlanders raakten gewond. Dat melden lokale media. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan aan TPO niet bevestigen dat het gaat om Nederlandse slachtoffers.

In het reisadvies voor het land schrijft het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de wegen in het land slecht zijn. Er is geen Nederlandse ambassade in Tadzjikistan. Uit het reisadvies: “Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen in Tadzjikistan. Dreiging op aanslagen blijft aanwezig.” Er is regelmatig geweld tussen politie en ordediensten en criminele groepen. Dat heeft te maken met de smokkel van verdovende middelen vanuit Afghanistan. Daarbij vallen regelmatig doden.

Andere media melden dat twee van de doden Nederlanders zouden zijn. Twee van de slachtoffers hebben de Amerikaanse nationaliteit, zo meldt de Amerikaanse ambassade in het land.

Het incident gebeurde in de regio Danghara in het zuidwesten, ongeveer honderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad Dushanbe.

Volgens de lokale website Akhbor.com was er opzet in het spel. De bestuurders van de auto zouden na de aanrijding zijn uitgestapt en met messen op de toeristen hebben ingestoken. Ook zouden er mogelijk schoten zijn gelost. Een 21-jarige verdachte zou zijn opgepakt door de politie, aldus de nieuwssite.