Media & TV

Trouw waarschuwt maar weer eens voor ‘polarisering, normaliseren angst en haat’ tegen islam (= vrede)

29-07-2018 13:32

Foto: de christelijke vrouw en kinderen van Trouw-deugers, ergens in 2021.

 

“Ik heb geen vrees voor de islam. Ik ben niet bang voor islamisering. Jarenlang woonde ik tegenover een Marokkaanse moskee, en de enige momenten waarop me dat wel eens tegen stond was als ik tijdens het vrijdagmiddaggebed m’n auto iets verderop moest parkeren. Voor het overige: alleen maar fijn burencontact.

Ik geloof dat christenen – zoals ondergetekende – en moslims in vrede met elkaar kunnen leven. Ik beschouw dat als een opdracht. In ons land is die vreedzaamheid gelukkig ook nog steeds de realiteit, wat minister Stef Blok daar verder ook over te zeggen heeft.

En toch ineens die schrik, bij het zien van de Arabische vredesgroet. Ik denk dat het alles te maken heeft met de toon waarop het debat over islam en migratie zich de laatste jaren ontwikkeld heeft. Steeds harder, in schaamteloze taal, polariserend. Voortdurend – en herhaald in media en sociale media – dat discours van wij tegen zij. Het normaliseren van een taal van angst en haat.”

 

Verbinding mensen! Verbinding en dialoog! Deze Trouw-columnist, die jarenlang een superfijn burencontact had met een Marokkaanse moskee dus dan geldt het voor alle moskee’s maar andersom gelden islamitische terroristen niet voor alle islamieten, ontdekte dat hij een Arabische groet boven de ingang van een christelijke kerk een beetje raar vond. Dat is het natuurlijk ook, maar christelijke Trouw-deugers kan het qua zelfhaat allemaal niet raar genoeg zijn. En nu is het allemaal de schuld van ‘de polarisering’. En het ‘harde discours’. En de ‘social media’ (duh…). En natuurlijk ‘het normaliseren van angst en haat’. En van de intolerante opvattingen binnen islam zelf. En van deugpropaganda in cultuurrelativistische main stream media als Trouw.

Want islam is vrede, en extremisme is echt maar een heel klein deel van de islam.

Dus als iedereen vandaag nog net zo superlief verbindend gaat deugen als deze christelijke Trouw-dweil dan schiet die islamisering van West-Europa tenminste een beetje opĀ dan staat er straks boven elke ingang van een christelijke kerk een Arabische islamitische groet maar natuurlijk ook een Latijnse christelijke groet boven de, voor mannen en vrouwen gescheiden, ingang van elke moskee want zo is de islam dan ook wel weer.

Want dat is verbinding. En deugen.

Onthoud: bukken, heel diep bukken, is deugen. Laat u onderwerpen. Lees Trouw. Deug ook. Inshallah.

Update: oh, de ironie!

 

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens