Marketing

Tesla gaat in tweede helft 2018 écht winstgevend worden, aldus Tesla

01-08-2018 22:59

Tesla heeft in het tweede kwartaal zijn grootste kwartaalverlies ooit in de boeken gezet. De maker van elektrische auto’s denkt echter in de tweede helft van dit jaar voor het eerst in zijn bestaan winstgevend te kunnen worden, met een positieve kasstroom. Ook houdt Tesla vast aan zijn productiedoelstellingen voor de Model 3.

In een verklaring benadrukt topman Elon Musk dat het vijftien jaar geduurd heeft om met een voor het grote publiek betaalbare elektrische auto te komen, en daarmee ook nog eens winstgevend te zijn. Maar hij is er van overtuigd dat het nu dan eindelijk gaat gebeuren.

Tesla maakt een stormachtige groei door. De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 4 miljard dollar, tegen nog geen 2,8 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies liep tegelijkertijd op van ruim 401 miljoen dollar tot bijna 743 miljoen dollar.

In de zogeheten nabeurshandel op Wall Street werd positief gereageerd op het kwartaalbericht. Het aandeel Tesla ging duidelijk omhoog. Beleggers waren recent nog erg zenuwachtig omdat Tesla zijn productiedoelstellingen vaak niet haalde. Maar inmiddels lijkt het met de productie de goede kant op te gaan.

Anp