Buitenland

Shannon Mak niet eerste om leven gekomen werknemer Maltees gamebedrijf

04-08-2018 18:06

De 30-jarige Shannon Mak die vrijdag in Malta vermoord werd gevonden was werkzaam bij een bekend iGaming-bedrijf met filalen in meerdere landen. Ook de 22-jarige Nederlandse verdachte van de moord die nu vastzit is bij dit bedrijf werkzaam. Dit bevestigen meerdere bronnen tegenover TPO. Het is niet de eerste keer dat een werknemer van dit bedrijf op tragische wijze om het leven is gekomen.

In december 2016 werd de toen 20-jarige Nederlandse Luc Clous door een auto geschept terwijl hij na een bedrijfsfeest, de kerstborrel, over een slecht verlichte weg naar huis liep. De bestuurder van die auto was de toen 24-jaar oude Vladimirs  Puzanovs, oorspronkelijk afkomstig uit Letland, eveneens werkzaam voor hetzelfde bedrijf in een managementfunctie. Ook Puzanovs was op de terugweg van hetzelfde bedrijfsfeest.

Nadat hij het slachtoffer had aangereden stopte Puzanovs nog wel, maar bij het zien van het slachtoffer raakte hij, naar eigen zeggen, in paniek en reed door. Andere collega’s die terugkeerden van het bedrijfsfeest stopten wel om het slachtoffer eerste hulp te verlenen. Luc Clous overleed enige tijd later op de plek waar hij was aangereden.

De Maltese politie kon de doorrijder enige tijd later oppakken. Hij werd aangeklaagd voor doodslag, roekeloos rijden, te hard rijden en het beschadigen van goederen aangezien hij in een leaseauto reed. Hij ontkende en werd op borgtocht vrijgelaten.

Het is onbekend of hij is veroordeeld en of er ook drugs en alcohol in het spel waren.

Luc Clous werkte als live dealer bij het gamebedrijf. Vladimirs Puzanov als Operations Shift Manager.

Foto: Tigne Point, Malta (Google Streetview).