Doneer aan TPO
 

Man die Ronald Reagan neerschoot omdat hij indruk wilde maken op Jodie Foster wil onvoorwaardelijke vrijlating

John Hinckley woont nu twee jaar onder voorwaarden bij zijn moeder

Door: Redactie, 21:32, 08 augustus 2018

De man die in 1981 de Amerikaanse president Ronald Reagan neerschoot, heeft bij de federale rechtbank in Washington een verzoek ingediend om hem onvoorwaardelijk vrij te laten. John Hinckley, nu 63, werd twee jaar geleden ontslagen uit het psychiatrisch ziekenhuis waar hij al die tijd zat. Sindsdien woont hij bij zijn moeder in Williamsburg, Virginia maar heeft te maken met de nodige beperkingen.

Hinckley is onder meer verplicht ten minste drie dagen per week vrijwilligerswerk te doen, mag slechts gelimiteerd reizen en de autoriteiten moeten zijn gangen altijd kunnen volgen. Bovendien wordt hij geacht geregeld zijn psychiater te bezoeken. Deze adviseerde in 2016 vrijlating omdat de gestoorde schutter genezen was en geen gevaar meer vormde voor de samenleving, tot ontsteltenis van de familie Reagan.

Hinckley was 25 toen hij zes kogels afvuurde op Reagan buiten een hotel in Washington om indruk te maken op de actrice Jodie Foster. Deze had hij zien schitteren aan de zijde van Robert De Niro in de film Taxidriver en was geobsedeerd geraakt. Voor de moordpoging op de president, die onder meer een longperforatie opliep, werd hij volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard.

ANP


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties